26-05-2019
Selmer Saxophone Academy 2019

Selmer Saxophone Academy 2019

Tijdens de saxofoondagen die we regelmatig organiseren blijkt bij veel saxofonisten de behoefte te bestaan aan een evenement gericht op het hoger niveau.

Speciaal voor de ambitieuze, talentvolle amateursaxofonisten organiseert B.I.N./Selmer de Selmer Saxophone Academy 2019, met als doelgroep saxofonisten met minimaal muziekschoolniveau D of 6 jaar speelervaring.

Dit project staat onder artistieke leiding van Johan van der Linden (o.a. internationaal solist, hoofdvakdocent Conservatorium Zwolle en Utrecht, Nederlands Blazers Ensemble), met ondersteuning van het ArtEZ/HKU Saxophone Orchestra.

Deelname aan dit project is uitsluitend mogelijk indien je op een Selmer (of Seles) saxofoon speelt!


Tijdens de Selmer Saxophone Academy zal met de deelnemers en het ArtEZ/HKU Saxophone Orchestra één saxofoonorkest samengesteld worden.

Hiervoor heeft Johan van der Linden gevarieerd repertoire samengesteld, de deelnemers krijgen de bladmuziek vooraf ter voorbereiding thuis gestuurd.


Het programma voor de Selmer Saxophone Academy is:

1.The Londonderry Air (Danny Boy) - (arr. Craig Rickards, Nigel Wood) 

2. Petite Messe Solennelle, Kyrie - Gioachino Antonio Rossini(1792-1868) (arr. Johan van der Linden) 

3. Le Nozze di Figaro - Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) (arr Johan van der Linden)

4. Arrival of the queen of Sheba - G.F. Händel (1658-1759) (arr. Johan van der Linden)  

5. Schindler’s List - John Williams (arr. Johan van der Linden)


Naast de tutti onderdelen zullen tevens de sopraan-, alt-, tenor-, en baritonsaxofonisten in aparte groepen verdeeld worden waardoor Johan van der Linden, ondersteund door de leden van het ArtEZ/HKU Saxophone Orchestra, meer aandacht kan geven aan deze verschillende disciplines binnen de saxofoonfamilie.

Na 3 repetities worden live Radio4-opnames gemaakt voor het programma “Spiegelzaal” vanuit het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam en is er ’s middags een afsluitend concert in “Muziekcentrum OBK” te Bennekom.

De repetities vinden plaats in het HKU (Utrechts Conservatorium), Mariaplaats 28, 3511 LL Utrecht:

Zondag 24 februari 2019:              

10.00-13.00 uur: repetitie.

Zondag 14 april 2019:                 

10.00-13.00 uur: repetitie.

Zondag 14 april 2019:                 

14.00-16.00 uur: Aansluitend op de repetitie verzorgt Florent Milhaud (Saxophone Product Manager bij Selmer Paris) i.s.m. Johan van der Linden een product-presentatie.

Zondag 12 mei 2019:                   

10.00-13.00 uur: repetitie.


De afsluiting van de Selmer Saxophone Academy is in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam en het Muziekcentrum OBK Bennekom.

Zondag 26 mei 2019: 

10.00-11.00 uur: Live radio-opnames vanuit het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam voor het Radio4 programma “Spiegelzaal” (voorprogramma van “Het Zondagochtend Concert”).

Zondag 26 mei 2019: 

14.30-16.00 uur: Afsluitend concert “Muziekcentrum OBK” Bennekom.

 

Johan van der Linden (www.johanvanderlinden.com)  studeerde in 1983 af voor Uitvoerend Musicus Saxofoon bij Dhr Ed Boogaard aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij volgde masterclasses bij o.a. Iwan Roth, Daniel Defayet, Frederik Hemke, Francois Daneels.

In 1982 richtte hij samen met zijn collegae, André Arends, Arno Bornkamp en Willem van Merwijk het Aurelia Saxofoonkwartet op. Dit Saxofoonkwartet is uitgegroeid tot één van de toon aangevende kamermuziekensembles in de wereld. In 2013 verliet hij dit kwartet om zich meer te richten op zijn solistische activiteiten.

Van 1982 t/m 1990 was Johan van der Linden aangesteld als Saxofonist van de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag.

Naast zijn huidige werkzaamheden als hoofdvak docent Saxofoon aan het Conservatorium in Zwolle en Utrecht is hij tevens werkzaam als freelance saxofonist bij het Nederlands Blazers Ensemble, Koninklijk Concertgebouw Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Radio Philharmonisch Orkest.

Naast de drukke speel- en lespraktijk houdt Van der Linden zich ook bezig met het ontwikkelen van nieuw repertoire. Johan van der Linden speelt exclusief op Selmer saxofoons (Sopraan III, Alt Reference, Alt Limited Edition, Tenor III, Bariton III).Het ArtEZ / HKU Saxophone Orchestra(AHSO) is een ensemble dat bestaat uit klassieke saxofoonstudenten aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle en het Conservatorium in Utrecht (HKU).

Onder leiding van hun docent Johan van der Linden spelen de vakstudenten jaarlijks een programma van kamermuziek met uitdagend repertoire.

Verrassende arrangementen, maar ook modern repertoire speciaal geschreven voor dit bekende ensemble.

Kleurrijk, gewaagd, avontuurlijk, bescheiden, briljant en soms een beetje naughty ...............!    


Kosten voor deelname aan het volledige project bedragen slechts € 40,-

In deze prijs zijn 2 toegangskaarten (t.w.v. € 15,-) voor het slotconcert 26 mei inbegrepen.

 

LET OP: Het maximum aantal deelnemers is bereikt, je kan jezelf niet meer aanmelden voor de Selmer Saxophone Academy 2019!


Neem voor meer informatie contact op met BIN / Selmer; tel. +31 182 644 000 info@selmer.nl. 


.........................................................|wproSelectionStart||wproSelectionEnd|