28-03-2020
Selmer Super Sessions o.l.v. Allard Buwalda

Professionele muzikant, wat houdt dit precies in?

Lezing en ervaringen uit het leven van Selmer Artist Allard Buwalda.

Zaterdag 28 Maart organiseert BIN/Selmer i.s.m. de Haarlemse SaxofoonSchool de Selmer Super Sessions o.l.v. Allard Buwalda in Haarlem.
Deze workshop is onderdeel van de SaxDag 2020 die wordt georganiseerd t.g.v. het 10 jarig bestaan van de Haarlemse Saxofoonschool.

Naast hoofdvakdocent Saxofoon Jazz en Pop behoort Allard Buwalda tot de smalle top van Nederlandse musici en is bekend van Radio, TV, en Theater.
Op TV en in de theaters is hij met zijn Selmer saxofoons regelmatig in beeld bij o.a. Paul de Leeuw (de Kwis), Voice of Holland, en de Edwin Evers Band.
Daarnaast hoor je hem onbewust vrijwel dagelijks op radio en TV: Als studio-musicus is hij verantwoordelijk voor veel Radio/TV en Reclame-tunes, en hij werkte mee aan ontelbare CD’s van veel internationale artiesten.

Tijdens deze workshop neemt Allard je mee in zijn wereld en werkzaamheden als saxofonist.
Hij geeft je een blik achter de schermen en laat zien hoe hij in de studio opnames inspeelt, hoe deze opnames daarna bewerkt worden waarna ze uiteindelijk klinken zoals jij ze op de radio, TV of CD hoort!
Hij zal tevens ingaan op de verschillen bij het saxofoonspel in de klassieke en lichte muziek, denk hierbij aan je sound, materiaalkeuze/set up, frasering, timing, en hij zal aan de hand van diverse voorbeelden laten zien en horen hoe hij een improvisatie/solo opbouwt.
Uiteraard zal hij diverse stukken ten gehore brengen, en er is gelegenheid in een informele sfeer vragen te stellen of ervaringen uit te wisselen.

Na afloop bestaat tevens de mogelijkheid onder begeleiding van Allard Buwalda de verschillende Selmer saxofoons te proberen, hij kan je tevens tips & tricks geven en begeleiden bij de keuze van je set-up.

Aanvang van deze Selmer Super Sessions is 10.00 uur, de middag zal omstreeks 17.00 uur worden afgesloten.
De locatie is Muziekgebouw ’t Hart, Kleine Houtweg 18, 2012 CH Haarlem.
Kijk voor het volledige programma, meer informatie en aanmelden op 
www.saxdag.nl. 

Allard Buwalda (www.allardbuwalda.nl) is bekend van TV/Radio en Theater, waar hij de afgelopen 25 jaar al te zien en te horen was bij div. shows van o.a. Paul de Leeuw (De Kwis), The Voice of Holland,  Idols, X-Factor en de Edwin Eversband om maar een paar te noemen.
Verder is de kans zeer groot dat u hem onbewust vrijwel dagelijks hoort, aangezien hij als studio-musicus verantwoordelijk is voor div. Radio/TV en Reclame-tunes.

Geboren te Leeuwarden in 1967, speelde reeds saxofoon vanaf z’n zevende, in de plaatselijke harmonie, eerst saxofoon en later ook klarinet en dwarsfluit.
Vervolgens ging Allard klassiek saxofoon studeren in Groningen alvorens lichte muziek te gaan studeren te Hilversum.
Begin jaren negentig rondde Allard zijn Conservatorium studie te Hilversum uitmuntend af, als docerend en uitvoerend musicus.

Als lead-alt/solist maakte hij deel uit van o.a. The Skymasters, AB-4, The Beau Hunks, Cor Bakker-4 en tot 2007 het Jazzorchestra of the Concertgebouw.

Inmiddels zijn we een flink aantal jaren verder en is Allard reeds toegetreden tot de zo smalle top van de Nederlandse musici en heeft al in 1990 twee Jazz prijzen in de wacht gesleept nl. de prestigieuze Pall Mall Swing Award en de Denon Swing Award.
Tevens heeft hij drie solo CD’s gemaakt: Together (1992), The Right Track (2005) en in 2008 The Return of the Elephant met The Phonebone Quintet welke is genomineerd voor een Edison Jazz Award.
Schijnbaar moeiteloos weet hij zich te bewegen binnen de div. stijlen van de Jazz- en Popmuziek, hierbij maakt hij op lyrische wijze virtuoos gebruik van alle saxofoons, klarinetten, fluit en piccolo.

Sinds 1996 is Buwalda verbonden als Hoofdvak-docent Saxofoon Jazz en Pop aan het Artez Conservatorium te Zwolle.
Naast z’n solistische kwaliteiten werkte hij ook mee aan ontelbare CD’s van nationale en internationale artiesten met z’n blazerssectie The Jayhorns (o.a David Guetta, Alain Clark, Marco Borsato, etc.).

Allard Buwalda speelt exclusief op Selmer saxofoons; Altsaxofoon Reference 54, Tenorsaxofoon Reference 54,  sopraan saxofoon MarkVI en de Baritonsaxofoon SA80 II.
|wproSelectionStart||wproSelectionEnd|