Niels Bijl

Niels Bijl (Enschede, 1971) Begon zijn saxofoonstudie op 11-jarige leeftijd bij Willy van Diepen. Hij vervolgde zijn opleiding bij Arno Bornkamp en Johan van der Linden aan het conservatorium te Enschede, een opleiding die in 1998 werd afgesloten met het behalen van zowel de Dagblad Tubantia Prijs als de Kunstkring Meester-Gezel Prijs.
Hij is ruim 15 jaar zeer actief in de kamermuziek, in saxofoonkwartetten en in unieke ensembles als duo’s met pianist Hans-Erik Dijkstra, accordeonist Gertie Bruin, blokfluitist Ronald Moelker en De Vier Baritons.
Zijn debuut als solist maakte hij in juli 1999 met een uitvoering van de Ballade voor tenorsaxofoon van Frank Martin in het Muziekcentrum van Enschede.
Sinds mei 2000 maakt hij deel uit van het Aurelia Saxofoon Kwartet.
Tevens werkt Niels Bijl regelmatig mee aan projekten van internationaal vermaarde orkesten als het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Anima Eterna, en werd hij onlangs uitgenodigd mee te werken aan de 2007-tournee van Sir Georg Solti’s/Valery Gergiev’s World Orchestra for Peace.
Al deze activiteiten hebben Niels Bijl de gelegenheid gegeven concerten en masterclasses te verzorgen in vrijwel geheel Europa, alsmede in Japan, Australië, Canada en Amerika. 
 

Instrument: Selmer Tenor serie II en Bariton serie II
Website: http://www.nielsbijl.nl
E-mail: info@nielsbijl.nl