Thieme Schipper

Thieme Schipper, geboren 24 oktober, 1981, groeide op met muziek in de kerk en houdt vanaf zijn kinderjaren al van fusion en jazzrock muziek. Hoewel hij eerst basgitaar wilde leren spelen, ontdekte hij de schoonheid van de saxofoon die aan hem door een saxofonist in de kerk werd geïntroduceerd.
 
Toen Thieme 12 jaar oud was stonden zijn ouders hem toe ; -) om de saxofoon op de lokale muziekschool te leren bespelen. Vanaf twee jaar later speelde hij veel in de kerk en verschillende bandjes, terwijl hij studeerde op het atheneum. Na het beëindigen van middelbare school studeerde hij Jazz op saxofoon in Enschede met Allard Buwalda (Henri SELMER Paris artist) als zijn leraar en beëindigde zijn cursus cum laude.
 
Hij studeerde ook twee jaar op het conservatorium van Amsterdam: één jaar met Ferdinand Povel en Jasper Blom als zijn leraren voor saxofoon, en één jaar volgde hij de master voor compositie en arrangeren. Tijdens deze twee jaar heeft hij ook geleerd om de fluit en de klarinet te bespelen.
 
Thieme is actief als saxofonist/componist/arrangeur in verschillende bands zoals (natuurlijk) zijn eigen 'Thieme Schipper' band, The Convocation Bigband, de Come2Worship band, coverband Feest der Liefde en Opwekking (liederen voor kerken in Nederland). In het 2e semester van 2013 maakte hij deel uit van de Dock of the bay tourband als tribute voor Otis Redding. Ook houdt hij ervan op verschillende muziekinstrumenten zoals Ierse fluiten te spelen die hij in de Keltische groep TOFF en andere bands bespeelt.
Thieme heeft nog niet zo lang geleden zijn eigen solo album 'Just a breath away' uitgebracht.
Instrument: Alt SA80/II, Tenor Reference 54
Website: http://www.thiememusic.com/
E-mail: info@thiememusic.com